Thursday, June 30, 2011

DamnIT! Google Plus - For Facebook hater



Semalam Google Plus melancarkan Social Network terbaru mereka. Tengok daripada interface memang Google Plus boleh fight dengan Facebook yang selama ini mendominasi semua Social Network.

Namun, selepas 6 jam dilancarkan GP (Google Plus) mengalami trafik yang gila. GP terpaksa suspended others request. Menurut Vic Gundotra " Gila wei, request dari orang ramai sangat gila, pihak kami terpaksa mengawal kemasukan new user sebab GP ni baru lagi dan perlu di kawal dengan baik"




Dari pemerhatian aku, memang GP ni sebijik macam Facebook cuma mungkin interface yang mungkin lebih baik dari Facebook. Di bawah adalah fact mengenai GP, sila baca sebelum join GP agar profile yang anda create tidak menjadi foreveralonprofile.



a) Users must be invited to join
b) Once set up the site is designed to allow people to connect with friends and contacts
c) Similarly to Facebook people can add profile pictures and personal details
d) It also has a central web page that displays an ever-updating stream of the comments, photos and links being shared by friends and contacts.
e) A major difference of Google+ is that it is centred around 'circles' or groups so users can order and view people by how they know them. From school, university or work for example
f) Photos and videos captured on phones can automatically appear on the site




Selamat Mencuba Google Plus: (Update) Siapa dah dapat invitation tu sudah boleh daftar sekarang.

Sumber dari: DailyMail

No comments:

Post a Comment