Wednesday, February 3, 2010

3 Hari 2 Malam: Melaka

Ya Setelah lama tak MengUpdatekan Blog..
Setelah Blog ni bertukar-tukar..dah macam tak tentu arah

Ok. How you spend a day when you at Melaka.

Location: Alai dekat-dekat Bay ape ek?

Seafood Day with Ala...Kasim~~~



Menu

2 Ekor Bapa Ketam
1/2 ekor Ikan Pari
6 Ekor Sotong Besar Serius Besar (Masak Pedas N Tepungan)
1 Ikan Siakap
1/2 Kilo Kupang Laut Selat Melaka
1 Bekas Air Tembikai Africa
1 Teh Ais
1 Tembikai (tambah)

Competetier:



Total: RM70.00 Sahaja Ok

Teramat Murah. Mantop!

Next Day!

Location: Melaka International Bowling Centre (aku rasa la kot)

Tempat bowling ni dah lama buka, dan aku ada 1 pengalaman yang menakjubkan sebab aku pun baru sekali datang tempat ni Haha. Tempat ni paling besar kat Malaysia.

Serius Besar!



Daftar Kan Diri Anda Di sini.



Sofa atau tempat rehat ini banyak digunakan sebagai Tempat Mengusha Awek! dan Balak-balak. Tidak Lagi layak dipanggil tempat rehat Sekeluarga!



Kiri Kanan ada lain. Kalau nak jemput 1 kampung main kat sini pun Ok gak!



kat Luar dia ada Pool, Gaming Machine dan Food Court


Salah tempat, Patut pemain MU tak leh main Bowling.

Dan result.



Siapa Bran Lawan ngan aku..Aina

walau hanya ada 2 result tapi sebenarnya ada 5 game.

So kalau datang Melaka boleh la try. Kira line dia masih Virgin!

Fuh!

Visit Melaka!








16 comments:

  1. Fuhh...release beb! bila r nk kuar g realeasekan otak ni

    ReplyDelete
  2. x tahan tgk seafood!!! sedapnye!!!

    ReplyDelete
  3. ikan bakau.. boling.. sate.. tmyam n aym grg.. karok.. mid nite muvie.. bola.. = ari mgu yg full, tido yg lena...

    ReplyDelete
  4. tetbe bangga ak jd org melak...hahaha

    ReplyDelete
  5. To Nafira.

    Seafood dia banyak lagi cuma amik yang asas dan mencuba x jadi tamak hahaha..

    ReplyDelete
  6. To mizara

    Tu la..memang amat murah..xtau nak cakap camna lagi..hehe tapi klu nak lagi murah kat Sabah la kot

    ReplyDelete
  7. tempat ikan bakar tu namanya Crystal Bay...kat Alai. Memang fofular gak tmpat ni selain Serkam, Umbai dan Duyung....

    ReplyDelete
  8. To ila-ila

    Yup Crystal Bay hampir hilang ingatan.
    yg kat alai ni tempat dia amat murah berbanding Umbai

    ReplyDelete
  9. bila dgr melaka je pasti teruja nak tahu apa kisahnya..bukan makan kat 'pusat ikan bakar terapung ke?kat situ harga boleh tahan gak tp yg ni murah sgt pulak..mng sgt murah..

    ReplyDelete
  10. Mak aihhhh....dah la org tgh mengidam nak makan ketam ni...spoil betul laaaa...dush!!!

    ReplyDelete