Friday, January 15, 2010

How To Kill Your Enemy

http://3.bp.blogspot.com/_IqBNNA7OQ34/SZrYsl08CkI/AAAAAAAAAQI/0sZ0h4vn-6k/s400/Girl+Fight+02.jpg

Kalau anda cuba cari sesuatu yang ganas untuk hapuskan Enemy anda, ternyata bapak2 ibu2 salah.

Setiap orang mesti ada musuh termasuk aku. Cuma ada orang yang pandai handle musuh dia dan ada yang tak. Akibatnya asyik kita je yang sakit hati akibat perbuatan musuh kita. Aku tertarik untuk tulis benda ni sebab aku dah tak tau nak tulis ape.

Macamana kita nak bunuh MUSUH kita?

Cara terbaik untuk hapuskan Enemy korang adalah dengan membina satu Persahabatan dengan Beliau.

http://img2.timeinc.net/ew/dynamic/imgs/080903/gossip-girl-cover-story/gossip-girl-cast-2_l.jpg
kalau aku ada kawan macam ni mesti best Hehe

Tapi macamana kita nak kawan dengan Musuh kita?

1. Cuba terjemaahkan lebih banyak kebaikan yang Musuh kita pernah lakukan pada anda dan orang lain dan cuba buang cerita yang kurang enak. Memang first-first tu susah la nak keluarkan. Tetapi kalau tak boleh gak makna dia korang memang (-ve) selalu. Cuba buka hati boleh?

http://4.bp.blogspot.com/_uz4Db08rvXU/SlTFxYcYJgI/AAAAAAAAAYc/uvtGxlCBoD8/s320/mengumpat_2.jpg

2. Cuba mengumpat benda yang baik tentang Musuh kita pada orang di sekeliling kita. Cuba terangkan yang selama ini kita silap hanya tengok yang jahat sahaja tentang dia. Tapi sebenarnya banyak yang telah Musuh kita buat even sikit. Tindakan macam ni bukan sahaja mengajar anda membuang segala benda jahat dalam hati tapi boleh memberi tanggapan (+ve) orang lain pada anda (konon diri korang ni baik la). Tapi paham2 la kan kalau korang buat untuk tujuan camtu memang korang dasar Bangsar!

office_gossip-web(1)

3. Setelah semua (-ve) feeling telah keluar dari Hati, boleh la anda hubungi Musuh anda untuk menyatakan yang anda mungkin salah even sebenarnya terang2 dia salah.

Finally, apa yang sebenarnya benda betul atau tidak cumalah EGO anda, dan kalau anda complete kan 3 tips ni nescaya segala EGO anda akan musnah dari hidup anda.
Dan Dan Dan..

Kalau tak boleh gak, Cuba lah amalkan cara Nabi Muhammad S.A.W melayan musuh-musuh beliau dan orang yang pernah sakitkan hati Baginda.

http://weblog.sinteur.com/wp-content/uploads/2008/03/funny-pictures-proceed-cat.jpg

"saya maafkan segala apa yang awak buat pada saya, saya akan buang segala (-ve) feeling tentang anda"

Selalu berfikiran macam ni.. Entry ni khas untuk perempuan sebenarnya, sebab perempuan banyak musuh. Tak cara baca Entry2 blog perempuan.

p/s: Serius musuh aku sikit je, cuma aku je yang banyak buat orang lain jadi musuh aku.

2 comments:

  1. haha..macam tau2 je saya tengah mengalami situasi yg sama.. ade instinct ke apa.

    ReplyDelete
  2. caya lah..
    ley try ar kalo2 ada musuh pasni

    ReplyDelete