Monday, January 4, 2010

Early Window: Well Talk

hye Everyone,

Back To Normal

''Lelaki ni walau sejahat mana sekalipun, tapi bila nak cari isteri dan seterusnya jadi ibu untuk anak-anaknya, dia tetap nak pilih perempuan yang baik-baik. Tak ada dia nak pilih perempuan tak senonoh buat isteri. Tapi untuk berseronok dan berfoya-foya, dia biasanya akan pilih perempuan murahan kerana ia suatu pelaburan yang menguntungkan. Itulah rahmat lelaki. Justeru itu jadilah anak gadis yang baik,sopan dan beragama kerana wanita yang beriman adalah untuk lelaki yang beriman juga. Ingat, wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik...begitulah sebaliknya.''
~Di petik daripada novel Anis Ayuni,seribu kali sayang~

Credit: ladyduchess.multiply.com

38 comments:

  1. Back to Gadget, Back To Blog...nice blog

    ReplyDelete
  2. stuju2! macam buasa dengar ayat cam tu 15 tahun yang lalu. hiks3.

    ReplyDelete
  3. hehe. Well biasa la. Klau aku pun bro, Bini mesti nk cari yg baik2. Klau boleh Ustazah ke. Tapi klau awek buat nak jalan2, mesti la nk cari chick2 yg gempak2. haha. Adeh. Adat lelaki. ;)

    ReplyDelete
  4. hoho...maybe sbb tu la yer lelaki ni suka mempermainkan ppuan yang dilabel tidak baik...cuma bg sy...wpun nak kan yang baik sopan santun, janganlah nak p mainkan perasaan yang lain..cause nanti takut yang taknak tu la yang dapat...hihihi...

    ReplyDelete
  5. i love this novel... tp ape2 pon quote itu tersangat2 betol.. la gi tanye kt penagih dadah sekalipon.. nak wife mcm mne.. mesti jwb yg baik, ade sifat keibuan, sopan santun.. kan??

    (^_^)

    ReplyDelete
  6. best ayat ni..~ =D..
    anis ayuni.. pemes2

    ReplyDelete
  7. ske bace novel ekkkkkk
    btol tu
    wanita yg baek utk lelaki yg baek
    dan sebaliknye
    huuuuu~

    ReplyDelete
  8. Teman dah ada yang punya. Hahaha. So all deal are off. Memang yg terbaik utk teman :)

    ReplyDelete
  9. biasalah tu kan. memang dah ramai orang ckp camtu. huhu

    ReplyDelete
  10. kesian la perempuan yang baik2 dapat lelaki yang dulu suka berpoya2 ngn perempuan tak senonoh..

    betapa jahatnya lelaki kan..?

    ReplyDelete
  11. laki pun samalah kena beriman jugak huhuhu...laki kan kena membimbing isterinya..

    ReplyDelete
  12. kalau tak lelaki yg rosakkan perempuan xpe..last2 dorang nak cari yang baik..kesian la perempuan tu..huhu..setiap perkara ada hikmah kan

    ReplyDelete
  13. To shuhada

    15 tahun lalu? hm mmg ayat ni dah lama kot

    ReplyDelete
  14. To alang

    Mak Aih statement..x smua cam2 bro..

    ReplyDelete
  15. To ^lurve_purple^

    Yup2..Semua orang nak yang terbaik..ntah la ek

    ReplyDelete
  16. To NiNa'
    xkenal penulis dia..tapi ayat ni memang terbaik

    ReplyDelete
  17. To riBEna

    x la,..tapi sy search ayat ni..

    hm setuju..semua benda ada hikmah nye

    ReplyDelete
  18. To Dak Wan

    Bravo2...Kitorng je belum hehe

    ReplyDelete
  19. To dila

    hm tu la..tapi kan mungkin ada hikmah nye mungkin lelaki tu dah bertaubat..itu perhitungan dia dgn Allah S.W.T.

    ReplyDelete
  20. To SuRayA^i.

    Boleh pesan pada Jantan2 Kebret

    ReplyDelete
  21. To imz jentayu

    banyak gak terjadi benda2 camni..selalu lelaki rosakan prempuan..kena akuinya gak

    ReplyDelete
  22. hurmm...kalau perempuan jahat?

    ReplyDelete
  23. biasala tu sume nak yg terbaik..hehe

    ReplyDelete
  24. cewah cewah

    jgn lupe jemput tw incik jt kalau nak mkn nasi minyak.hehe


    ala incik jt pun dah tak ingt kat kite

    :(

    ReplyDelete
  25. mesti la nak cari bini yg solehah, takkan nak cari bini yang pemurah yang tunjuk peha ngan longkang kat umum, yang jenis macam tu buat awek jela ,hahha

    ReplyDelete
  26. teringat satu quote yang aku jumpa dari satu blog ini.

    Bagi para gadis yang belum berpunya, andalah pilihan-pilihan Allah untuk masih mekar terpelihara sehingga tiba pula giliran anda untuk mendapat seruan-NYA, yakinlah.

    ReplyDelete
  27. pompuan pun cam tu gak, tp apekan daye terlajak perahu ...

    Lelaki lak jgan la jdik buaye, kesian kat pompuan..

    ReplyDelete
  28. aik, napa saya kena ban kat shoutmix hang

    ReplyDelete
  29. setuju.....aku setuju sgt2..itu laki jahat..kalau laki baik mcm aku ni?haha..lagi la cari yg lagi baik..

    ReplyDelete
  30. ayat yang digunakan semasa menggoreng~

    ReplyDelete
  31. yg pgn mau jdi reseller bisa buka blog resmi kami

    ReplyDelete