Contest: Dialog Lucu Bersama 3 Budak 'baru' nak Sekolah

Sekolah itu penting ye..
Jangan tak sekolah.
Nanti x tau Menulis.
Dan kalau x tau menulis nanti tak boleh buat dialog lucu.

Contest ini di taja oleh blog Kak Pah


Contest Dia amat senang. Buat dialog lucu untuk gambar di bawah. kalau budak-budak sekolah gelak lepas baca dialog ni makna dia lucu. Haha. Eh silap. Yang penting Lawak k.

Mari Kita Mulakan..

Di suatu pagi pada hari pendaftaran di Tadika Aulad

Boy 1: Mak Aih. Besar nye perut pakcik tu..dah macam Tong Drum

Boy 2: Mane? Mane? La tu bapak aku..

Boy 3: Eeee..Comelnye perut bapak kau.Rasa macam nak gigit je.

Nota penting: Dialog tu tulis di bawah gambar. Kalau ditulis di dalam box kat gambar tu, nanti tulisan jadi kecil tak dapat baca.

Hadiah utama berupa wang
RM 100.00

2 hadiah saguhati
RM 25.00 setiap satu.

Tarikh tutup penyertaan ialah 31 Januari 2010

5 comments:

  1. kakpah said...

    salam jan... erk.. takde nama lain ke.
    wokey.. kakpah dah datang tengok. thanks for participating and good luck.

    Anonymous said...

    Boy 1: eh, tu ke cikgu kelas kite?perghh..cunnye!!

    Boy 2: a ah la..cun wehhh...ini yg wat aku makin semangat nk blaja ni..

    Boy 3: alamakk...tu ke cikgu kelas aku?adoiii..masakkkkkk...die ni la td yg aku ngoratkan utk bapak aku...alamakkk...malunyeeeeee!!!!!!

    sekian, time kaseh :)

    shekin12@yahoo.com

    mimi said...

    walaupun tarikh tutup dah tutup saya nak cub agak...

    boy 1: aku bawak bekal roti sadin nenek aku buatkan...engko...?

    Boy 2; aku punya lagi best...hot dog ayam mama aku gorengkan...nak ke...?

    Boy 3: Alamak...!!!cam ner aku nak sorok botol susu aku yang mak aku bekalkan...

Post a Comment

Pages

Powered by Blogger.