Friday, November 13, 2009

Analisis Lirik Lagu Separuh Akhir Muzik Muzik 2009 (13 November 2009)

Yay! Hari ni Separuh akhir muzik-muzik yang mana pemilihan lagu-lagu macam x betul je juri tu bagi markah. Aku merasakan N.I- Enjut sepatutnya patut dapat markah tinggi dari ONE.

Malam ni akan berlangsung di TV3 separuh akhir kedua. Untuk kali ni aku bagi markah berdasarkan lirik dan melodi. Bukan kah muzik2 sepatutnya menilai by lyric and melodi bukan persembahan live. Aku bagi markah je..hehe

1. Aurora (Estranged) - 70%



2. Seadanya Aku (Nubhan) - 50%



3. Tahu Tak Tau Joget (Jinbara) - 75%



4. Ku Pinjam Satu Bintang (Alyah & Riz) 60%

5. Fikirlah (Aizat) -- 65%



6. Khatimah Cinta (6ixth Sense) -- 75%



7. Bengang (Akim) ---75%



8. Aku Rindu Sayang Kamu (Black) 80%



hehehe tapi yang pasti lagu Black aku rasa ada potensi dapat markah lebih.

10. Benar-Benar (Adam) - 75%



11. Masih Jelas (Hafiz) -- 65%



Yang ni aku pilih bila tgk lirik n melody..kalau matching orait la tu hehe..ape pon tunggu malam ni jew

P/S: ada org mempertikaikan Yuna dapat markah tinggi. Aku rasa yang memilih ni mungkin menilai by lirik and melody. Memang x sedap nyanyi live tapid ari melodi dia..memang superB. Ape pon format baru ni akan kumpul semua lagu dan lagu2 ni akan layak berdasarkan markah. dan perasan tak? Malam ni yang bertanding di Dominasi oleh Jantan-Jantan Jambu. haha


2 comments:

  1. huhu not bad..kite suke khatimah cnte tp x dpt

    ReplyDelete
  2. hehehehe khatimah cinta...xtau la..six sense mmg slalu x dpt g..nasib baik bkn hafiz yg g hehehe..

    ReplyDelete